top of page

Стався до інших так, як би ти хотів, щоб ставилися до тебе

10 вересня учні 8-А класу відвідали Козятинський міськрайонний суд, де їх привітно зустріли та провели екскурсію й бесіду на одну з найактуальніших тем серед дітей підліткового віку: цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх.

Суддя Проць Віктор Андрійович звернув увагу дітей на відносно новий термін для пересічного громадянина - булінг: як він проявляється, хто від нього страждає та що потрібно робити при його проявах.

Прокурор Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області Пеньківська Юлія Станіславівна ознайомила учнів із заходами превентивного характеру та заходами впливу, спрямованими на подолання недоліків та розвитку позитивних якостей особистості.

Юлія Станіславівна висловила надію на те, що кожен з учасників даної екскурсії стане правосвідомим громадянином і житиме за золотим правилом моралі:

Старший інспектор Козятинського МРВ з питань пробації Донченко Ганна Олександрівна звернула увагу дітей на те, що Кримінальним кодексом України запроваджено ряд нових, альтернативних позбавленню волі, видів кримінальних покарань, а також передбачено можливість звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням за умови гарантії його виправлення.

У кінці бесіди Проць В.А. закликав восьмикласників до здорового способу життя, вказавши на плачевний фінал при його недотриманні.

Останні публікації
Архів
bottom of page